maanantai 30. kesäkuuta 2014

Lauantai 28.6

Jahas, on taas vähän tää kirjottelu jäänyt mut nytten yritetään parantaa paha tapa. 

Mutta joo suoraan asiaan. Mulla oli siis tuttuun tapaan lauantaina estetunti. Tunnilla menin Roodoksella. 
 
Ennen tuntia harjailin Roopee yhdessä mun kuvaajan Katjan kanssa. 
Laitettiin sitten tosiaan ponille varusteita niskaan ja lähettiin siirtyyn kentälle. 
Oli pitkästä aikaa vähän lämpimämpi päivä, mutta mä varustauduin lämpimästi ja siittä siitten kärsinki. 
Mulla oli siis pitkähihainen ja pitkähihaisen päällä aika paksu Appassionata huppari joka on musta. Mulla oli vielä uuden karheat saappaat jotka ostin viikko sitten Rippirahoilla (mä pääsin siis ripille(Jeij) 15.6.2014 Tuomiokirkossa Tampereella) ja niillä saappailla olin lauantaihin mennessä ratsastellut 3 kert. joista yhdellä tunnilla hypättiin, eli vähän on viä läpikäyttämisessä tekemistä (eli ratsastus saappaat täytyyn ns. käyttää läpi jotta saappaaisiin tottuu ja ne asettuu paremmin, eikä ne sitten purista enään niin hirveästi kun niitä on kunnolla käytelty). Eli aika kivuliasta se lauantain meno oli. Mutta eihän ne parane muulla kun käyttämällä. Mutta hengissä ollaan.
    Alettiin ravaileen sitten alkuverkassa. Roodos oli tosi pirteellä tuulella joka on mun kohalla ollut aikas harvinaista, mutta oli se kyl kiva kun poni oli valmis lähteen eteen eikä laahustanut siellä kun jokin aivokuollut lahna. 
Tein sitten jonkin verran voltteja ja pääty-ympyröitä, temponmuutoksia ja taivutuksia. Roodoksen kohalla estetunnilla on tosi tärkeetä että poni liikuu iloisesti ja kepeästi eteenpäin jottei tulisi mahdollisia kieltoja suuremmilla esteille. Tänään se eteenpäin pyrkiminen ei ollut haaste, sillä kun nosteltiin laukkaa ja kokeilin sitten pitkällä sivulla että onko tällä ponilla nyt tarpeeksi sitä poweria.. No kyll muute lähti :'D lähti ku tykin kuula, eikä meinannut minkäänlaista tietoo olevan niistä jarruista ku lähestyttiin lyhyttä sivua. Onneks ne jarrut löyty varmaa miljoonan puolipidätteen avulla, sillä poni kokos laukkaansa just sopivasti ennen lyhyen sivun kulmaa. Ku päästiin sitten se lyhyt sivu mentyä, niin alko Roodos taas nopeentaan. Pidätin ponia vielä hetken ennen kun päästin sen meneen jotta se muistaa että minä määrään tahdin. Tein laukassakin ympyröitä ja voltteja. kun vaihdettiin suuntaa ja laukattiin vasemmalle, niin poni tuntui toosi kankeelta ja nojasi hirveesti vasemmalle kyljelle. Siinä kohtaa saiki sit vähä temppuilla mutta kylä se alko ihan hyvin meneen verkan lopussa.

Alettiin hypään esteitä. Eka tultiin sarjaksi tarkotetut esteet joista A-osa oli puomi ja B-osa oli sitten ristikko. Roodos tuli ihan hyvin sille välille, eikä meidän tarvinnut kuin tien puolesta tulla uudelleen, koska käännyttiin uralta vasemmalle (eli keskelle) ja Roodos oli taas hirveästi pohjetta vastaan. 
 Seuraavaks tultiin okseri. Okseri oli aika hankalalla tiellä, mutta kylä siittä yli tultiin. Okseri tultiin vasemmassa kierroksessa ja okserin jälkeen jatkettiin luonnollisesti oikealle (okseri sijaitsi siis kokorataleikkaa-tiellä). 
  Okserin jälken katsastettiin laatikkkopysty ensin oikeasta kierroksesta. Laatikkopysty hypättiin radalla heti okserin jälkeen(eli hypäättiin okseri, suoraan, kaarrettiin oikealle ja tehtiin ns. silmukka ja sitten hypättiin laatikkopysty, jolta jatkettiin vasemmalle). Tultiin laatikkopysty vielä oikeasta kierroksesta, mutta toisesta suunnasta. 
 Kun kaikki esteet käytiin läpi, alettiin hyppään rataa. Me oltiin Roodoksen kanssa viidennes ratsukko joka suoritti radan. 

Rata:               
ykkös este oli laatikkkopysty joka sijatsi siis melko lähellä kokorataleikkaa- tietä--> laatikkopystyn jälkeen vasemmalle ja sarjalle--> sarjalta jatkettiin vasemmassa kierroksessa ja okserille joka oli lähellä laatikkopystyä--> okserin jälkeen oikea kierros ja heti suoraan siittä laatikko pystylle, joka oli viimeinen este.
aloitus-->
          /          1 ----  4     2b   ___
       3                      
                                     2a    ___

(ratapiirros on todella karkea ja 1ja 4 este ei ollut noin suoralla tiellä lähestyttävä kuin piirron näyttäisi!!)


Roodos meni loppujen lopuksi hyvin radan läpi vaikka vaikeuksia tuottikin nuo vasemmasta suunasta hypättävät esteet.

Tunnin jälkeen mä oleilin tallissa kunnes Kiti sitten pyysi että käviskinkö mä liikuttamassa Röllin kun hänellä oli vielä töitä. No mä sit menin kokeilemaan hassua Reeal "Rölliä". Rölli tuntu tosi kivalta ratsastaessa :) vaikka kerran mää laukan vaihdossa pitosinkin koska keskellä kenttää oli ponin syöjä penkki :'D poni oli tosi tosi kiva kokemus. 

Kuvia lauantaista laittelen huomenissa kun kerron mun sununtai päivästä ja saan koneen kuvagallerian toimimaan. Hyvää yötä !

-Nora 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti